Momenteel werken wij aan een nieuwe website voor WIZO Nederland. De huidige website vertoont op dit moment gebreken die wij niet op kunnen lossen.

Voor meer informatie mail naar info@wizo.nl.

WIZO Giftshop is geopend en telefonisch te bereiken op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur.

WIZO Giftshop en de webshop zijn gesloten van vrijdag 22 juli 2022 tot en met maandag 8 augustus.

WIZO Nederland geeft schuilkelder aan WIZO-jeugddorp Nahalal


Help WIZO helpen!

WIZO Nederland wil een grote donatie doen voor een tweeweeks Pesach-kamp in WIZO-jeugddorp Nahalal, bedoeld voor jongeren die onlangs uit Oekraïne naar Israël zijn gevlucht. Oekraïense en Russische jongeren die al in Nahalal wonen, zullen de jonge vluchtelingen begeleiden. WIZO biedt hun ontspanning en allerlei activiteiten. Ook is er hulp op maat voor jongeren die getraumatiseerd zijn geraakt. WIZO wil deze kwetsbare groep ook ná Pesach blijven bijstaan. 

klik hier om te DONEREN! Schuilkelder in WIZO-kinder- en jeugddorp Nahalal

Eind 2021 is in Nahalal een schuilkelder geplaatst dankzij een donatie van WIZO Nederland. Het geld kwam voor het grootste deel uit de nalatenschap van mevrouw J. Manasse-de Leeuw (1923-2020). Zij werkte na de oorlog 35 jaar als vrijwilliger bij WIZO. Op het filmpje kun je zien hoe de schuilkelder geplaatst wordt en krijg je een indruk van het leven in Nahalal. Het WIZO-kinder- en jeugddorp ligt bij de gelijknamige mosjav in de Jizreëlvallei, in het noorden van Israël. Nahalal werd in 1923 gesticht als landbouwschool voor vrouwelijke immigranten uit Oost-Europa. In de jaren veertig werd het een middelbare school voor jongens en meisjes.


WIZO (Women’s International Zionist Organization) werd opgericht in 1920 en is sinds 1948 in Nederland gevestigd. WIZO is een internationale organisatie met 250.000 joodse vrouwelijke vrijwilligers in 53 landen. Doelstelling is om kwetsbare groepen binnen de Israëlische samenleving een beter leven te bieden en gelijke kansen te geven, ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging.

WIZO Nederland helpt dagelijks mee om ruim 800 projecten in de sectoren zorg, educatie, integratie en emancipatie te laten functioneren en heeft een aantal projecten geadopteerd. WIZO organiseert fondsenwervende en culturele activiteiten, heeft een GiftShop in Amsterdam en een webwinkel.

10 dingen die u moet weten over WIZO

  • WIZO is de grootste maatschappelijke welzijnsorganisatie in Israël die samenwerkt met de Israëlische regering.
  • WIZO is een van de grootste werkgevers van Israël ondersteund door een netwerk van professionele medewerkers en toegewijde vrijwilligers.
  • WIZO is de grootste vereniging die mensen in Israël steunt, met meer dan 250.000 leden in 50 landen wereldwijd.
  • WIZO heeft 800 projecten en biedt programma’s aan in heel Israël, om kwetsbare groepen in de samenleving vaardigheden, handvatten en kansen te bieden die ze nodig hebben om te slagen in het leven.
  • WIZO helpt kansarme Israëlische burgers, ongeacht leeftijd, ras of godsdienst, om zelfvoorzienend te worden en bij te dragen aan de samenleving.
  • WIZO-projecten omvatten kinderdagverblijven, scholen voor beroepsopleidingen, schuilplaatsen voor vrouwen en kinderen, juridische bureaus, centra voor meisjes in gevaar, pleeghuizen, jeugdclubs, jeugddorpen en kostscholen.
  • WIZO geeft cursussen aan eenoudergezinnen, immigranten, kwetsbare tieners en ouderen om hen te ondersteunen. WIZO heeft ook speciale hotlines voor problemen rond ouderschap, juridische kwesties en huiselijk geweld.
  • WIZO runt dagopvangcentra in heel Israël, waarvan vele gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen in gevaar van 6 maanden tot 3 jaar oud.
  • WIZO biedt schuilplaatsen voor vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld. Zij worden begeleid naar onafhankelijkheid en het herstel van hun vertrouwen.
  • WIZO versterkt Israël door kansarme en bedreigde individuen te helpen en te ondersteunen om met zelfvertrouwen weer deel te nemen aan de maatschappij.
Print Friendly, PDF & Email