Afscheid Joyce Numann-Durlacher

Tijdens de 70e Algemene Ledenvergadering van WIZO Nederland heeft voorzitter Joyce Numann-Durlacher na 12 jaar haar functie neergelegd. Michaja Wiener volgt haar op.

Music connects
Zij kreeg een feestelijk afscheidsprogramma “Music Connects” aangeboden in de Portugese Synagoge van Den Haag onder leiding van Dirigent Jules van Hessen. Avigal Wildschut sprak over “Vluchten in de wereld van Klanken” en Noa Wildschut drong diep door in de ziel van de 200 aanwezigen met haar vertolking van het eerste vioolconcert van Max Bruch, begeleid door Daniel Kramer op de vleugel.
Joyce werd toegesproken door Esther Mor, President van Wereld WIZO die haar al tijdens de vergadering de Rebecca Sieff Award had uitgereikt.
Als afscheidscadeau is geld bijeengebracht voor muziekapparatuur voor de WIZO Beit Hakerem School in Israël voor kansarme jongeren met verschillende achtergronden, die leren samenleven met behulp van muziek: allemaal thema’s die voor Joyce zo belangrijk zijn.

Joyce Numann is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Pauline Krikke.

Kijk hier naar het filmpje van Avigal Wildschut over “Vluchten in de wereld van klanken”

Het profielwerkstuk is te vinden via:

https://www.knawonderwijsprijs.nl/winnaars/winnaars-2017/vluchten-naar-de-wereld-der-klanken

Print Friendly, PDF & Email