Borstzorg op maat en erfelijke aanleg, informatieve bijeenkomst 13 januari 2019

WIZO Nederland en het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het eerste gespecialiseerde borst(kanker)zorg ziekenhuis in Nederland, organiseren een informatieve bijeenkomst op 13 januari a.s. met betrekking tot borstzorg op maat en erfelijke aanleg bij mensen van Joodse komaf.

Het programma ziet er als volgt uit:

11.00 uur:     Ontvangst met koffie en thee

11.15 uur:     Welkom en update borst(kanker)zorg in Nederland door directeur  bestuurder Marjolein de Jong, met campagne “Ken je Borsten”.

11.45 uur:     Lezing Margreet Ausems, klinisch geneticus in het UMC Utrecht

12.00 uur:     Rondleiding langs het zorgpad

12.45 uur:     Koffie en thee

In bepaalde bevolkingsgroepen, in het bijzonder de Asjkenazische-Joodse bevolkingsgroep, komen mutaties in de BRCA1- en BRCA2-genen vaker voor. Dit zorgt voor een verhoogd risico op borstkanker of eierstokkanker. Het AMZ vertelt u hier graag meer over. De start van het AMZ in 2013 markeerde een doorbraak in het Nederlandse aanbod van borstkankerzorg. Het AMZ is sindsdien het eerste en enige gespecialiseerde ziekenhuis voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek.

Al 5 jaar lang biedt het AMZ:

–      snelle toegang en doorloop voor alle patiënten;

–      excellente medische zorg en resultaten;

–      de beste patiëntbeleving met de hoogste waardering.

WIZO Nederland wil met deze bijeenkomst extra aandacht geven aan dit belangrijke onderwerp, aangezien erfelijke borstkanker vaak bij joodse vrouwen voorkomt. Kennis en goede voorlichting is daarbij een eerste stap in het herkennen van mogelijke signalen van borstkanker.

 

Adres:

Alexander Monro Ziekenhuis

Berg en Bosch Terrein

Gebouw 94/parkeerplaats 9 (gratis parkeren)

Professor Bronckhorstlaan 10

Bilthoven


Toegang:

Uw vrijwillige donatie wordt zeer op prijs gesteld. Het bedrag dat WIZO inzamelt, zal ten goede komen aan de Stichting Breast Care Foundation en WIZO Support Group Breast Cancer in Nahariya, Israël.
IBAN NL29 INGB 0000 5356 17 t.n.v. WIZO Nederland o.v.v. Borstkanker evenement.

 

Aanmelden:

Via klik hier (info@wizo.nl) of 020 – 646 30 17

 

Print Friendly, PDF & Email