Programma

Programma

Pop-up Restaurant

10.30- 17.00

Geniet gedurende de hele dag van een keur aan gerechten.
Niet eerder in Nederland werkten zoveel verschillende kosjere cateraars samen bij een
evenement. We zijn trots op deze samenwerking.
Van een traditioneel broodje vlees tot rawfood smoothie, van vers uitgesneden zalm tot
linzensalade, laat je verrassen en geniet!

>>>hier een overzicht van alle cateraars die mee doen.

Food for Thought

14.00 – 15.00

Centraal in dit forum staat de relatie van voeding en gezondheid tot het jodendom.
Met alle publicaties over voedingsmiddelen, de voedingsindustrie en diëten is het niet makkelijk
te bepalen wat nog goed voor ons is. We bieden een platform om vragen te
stellen aan een gevarieerd panel van deskundigen.
Onderwerpen die onder meer aan de orde zullen komen zijn:
•Zin en onzin van diëten.
•Wat is op basis van alle publicaties nog verantwoord om te eten?
•Heeft de bijzondere band van eten en jodendom een positief of negatief effect op onze gezondheid?

Deelnemers
>>> deelnemers (tab4)

Live Music

11:15 – 12:00

Hans Schnabel

15:15 – 16:00

Frank Affolter en John Seijs

Happy Hour

Sterke verhalen met Jigal Krant

16.15 – 17.00

Na de kosjere hamvraag is het nu tijd voor sterke verhalen.
Proef samen met Jigal diverse kosjere wijnen en luister naar zijn verhalen en bevindingen.

Kook demonstraties

Gedurende de dag in ons Food court

Gedurende de dag in ons Food court.
Centraal staan recepten met de favoriete specereien van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi.

Drink, Eat, Lern

15.30 – 16.15

Wat mag wel of juist niet gegeten worden met Pesach en waarom?
Bloeme Evers geeft antwoord op vragen.

Souk (Bazar)

10.30 – 17.00

Divers aanbod van verrassende kosjere delicatessen, kookboeken, heerlijke wijnen en
(gastronomische) cadeaus.
Speciaal voor Pesach een ruim assortiment levensmiddelen, hagadot, seiderschotels en nog veel
meer.

>>> deelnemers (tab4)

Workshop “Wearable” Food

Jet Naftaniel

14:00-15:00

Deelname: € 10,- p.p.
Laat je inspireren door Jet Naftaniel en prikkel je creativiteit bij deze unieke workshop.
Transformeer gevonden afval van de Wizo FoodFair tot een blijvend sieraad of ander object.

Over mij

“Geklatsch in de Keuken”

Een smakelijke kindervoorstelling

11.15 – 12.45,
13.15 – 14.30,
14.45 tot 16.00

Deelname: € 7,50 per kind.
Na afloop is er de mogelijkheid om een eigen seiderschotel te
beschilderen.

 Eat my Darling. Eat!

11.30 – 12.30

Dit forum is gericht op ouders. We bieden een toegankelijk platform waar het publiek vragen
kan stellen aan een panel met diverse professionele achtergrond.
Onderwerpen die onder meer aan de orde zullen komen zijn:
• Wat doe je als je kind niet wil eten of juist geen maat kent?
• Hoe belangrijk is een sociaal referentiekader (familie, school, vriendjes) voor wat je kind eet?
• Beleven ouders met een joodse achtergrond deze problematiek anders?
Dit gesprek wordt geleid door….?
Forumleden

Go Go Kosher

met Michel de Hond en Raya Lichanski

13.00 – 13.45

Wegens enorm succes nog éénmaal Go Go kosher, live op de
WIZO FoodFair.
Michel de Hond test de culinaire kennis en vaardigheden van drie talentvolle jonge koks van de
Beit Hakerem School in Jeruzalem. Het eindresultaat wordt door Raya Lichanski beoordeeld op
ingrediënten, kooktechnieken en originaliteit.>>> Beit Hakerem School

Print Friendly, PDF & Email