Muzikaal kinderdagverblijf in Kiryat Gat

Vanwege het unieke muziekonderwijs komen kinderen vanuit heel Kiryat Gat naar het kinderdagverblijf. Van de 77 kinderen is 40%  Ethiopisch en afkomstig uit het absorptiecentrum voor nieuwe emigranten in de buurt. Ook kinderen uit middenklassengezinnen bezoeken het kinderdagverblijf.

De kinderen krijgen dagelijks een ontbijt, een warme maaltijd en tussendoortjes. Er worden activiteiten georganiseerd om de ontwikkeling van het kind te bevorderen. In een veilige en warme omgeving wordt leergierigheid en zelfexpressie gestimuleerd met opvoedkundige spelletjes en er geknutsel, er is ritmische gymnastiek en natuurlijk wordt er voorgelezen. Muziekonderwijs speelt een belangrijke rol in dit kinderdagverblijf. Het personeel krijgt maandelijks een muziek-bijscholingscursus.

WIZO zorgt voor kinderen
Jonge kinderen in Israël kunnen geen betere zorg krijgen dan in een van de 180 hoog gekwalificeerde WIZO-kinderdagverblijven, verspreid door het hele land. Een van de doelstellingen van WIZO is zorgen voor het welzijn van baby’s, kinderen en vrouwen, ongeacht economische of sociale status.
WIZO zorgt ook voor kinderen die beneden de armoedegrens leven en van wie de ouders hulp nodig hebben.

WIZO-kinderdagverblijven zijn overal te vinden: in steden, moshaviem, kibboetsiem, op lucht- en landmachtbases, op de campus van universiteiten en zelfs in ziekenhuizen. Elk staflid is verplicht om een interne professionele theorie- en praktijkopleiding kinderopvoeding te volgen.

De organisatie voorziet ook in opvang en speciale begeleiding van kinderen die door de Kinderbescherming als probleemgeval aangemeld zijn: kinderen met een autistische stoornis of andere handicap en kinderen uit risicogroepen. Het team werkt samen met ouders, welzijnsorganisaties en therapeuten van verschillende disciplines.

Print Friendly, PDF & Email