Kinderdagverblijf Rishon Lezion – Naftali Hillel

Het kinderdagverblijf ligt in het centrum van Rishon LeZion. In drie klassen worden 79 kinderen opgevangen, van wie tien op basis van een sociale indicatie: hun ouders ontvangen financiële bijstand voor de schoolbijdrage. De kinderen komen uit kansarme en middenklassegezinnen, veel met een alleenstaande moeder en/of van nieuwe emigranten uit de voormalige Sovjet Unie. De activiteiten stimuleren de leergierigheid en zelfexpressie in een warme en veilige omgeving. De kinderen doen mee aan educatieve spelletjes, muziek en creatieve bezigheden. Voorlezen krijgt extra aandacht. Ouders worden zo veel mogelijk betrokken bij de programma’s. Maandelijks is er een kookworkshop “verantwoord koken voor kinderen” voor ouders. Het kinderdagverblijf heeft extra lange openingstijden, organiseert zomerkampen en traint leerkrachten om met speciale aandacht

WIZO zorgt voor kinderen
Jonge kinderen in Israël kunnen geen betere zorg krijgen dan in een van de 180 hoog gekwalificeerde WIZO-kinderdagverblijven, verspreid door het hele land. Een van de doelstellingen van WIZO is zorgen voor het welzijn van baby’s, kinderen en vrouwen, ongeacht economische of sociale status.
WIZO zorgt ook voor kinderen die beneden de armoedegrens leven en van wie de ouders hulp nodig hebben.

WIZO-kinderdagverblijven zijn overal te vinden: in steden, moshaviem, kibboetsiem, op lucht- en landmachtbases, op de campus van universiteiten en zelfs in ziekenhuizen. Elk staflid is verplicht om een interne professionele theorie- en praktijkopleiding kinderopvoeding te volgen.

De organisatie voorziet ook in opvang en speciale begeleiding van kinderen die door de Kinderbescherming als probleemgeval aangemeld zijn: kinderen met een autistische stoornis of andere handicap en kinderen uit risicogroepen. Het team werkt samen met ouders, welzijnsorganisaties en therapeuten van verschillende disciplines.

Print Friendly, PDF & Email