Kinderdagverblijf Shikun Jessie Cohen in Holon

Het Jessie Cohen Multifunctionele kinderdagverblijf is gelegen in de stad Holon, net ten zuiden van Tel Aviv, waar een groot aantal Ethiopische families wonen. De 47 kinderen die naar de kinderopvang komen veelal uit een slechte leefomgeving omdat familie niet goed voor ze kan zorgen. 70% van de kinderen in dit centrum wordt door de welvaartsinstanties verwezen naar dit kinderdagverblijf.

De deuren zijn geopend van 7 uur ‘s ochtends tot 19:00 uur ’s avonds. 15 kinderen (3-5 jaar) worden na een dag op de kleuterschool opgevangen. Ze krijgen lunch en een warme maaltijd. Deze kinderen zijn afkomstig uit achterstandfamilies die in zeer moeilijke financiële omstandigheden leven. Hun ouders zijn verslaafd zijn aan drugs of alcohol,  of zijn na een gevangenisstraf nog niet geïntegreerd.  Deze kinderen worden thuis verwaarloosd en hebben WIZO’s zorg en warmte nodig.

Een team van 10 hooggekwalificeerde werknemers (directeur, verzorgers, koks) zorgt ervoor dat de kinderen alles krijgen wat ze nodig hebben. Ook geven zij workshops aan de ouders, die zo de kans krijgen om een beter leven voor hun gezin op te bouwen.

Het kinderdagverblijf is aan renovatie toe:

vervanging en renovatie buitenhekwerk: € 11.000
vervangen tegelvloeren in de hal en de klaslokalen: €36.000
schilderwerk binnen: €11.000
renovatie buitenmuren: €43.000
renovatie keuken: €4.500

WIZO zorgt voor kinderen
In Israël worden 14.500 kinderen in leeftijden tussen de 3 maanden en 3 jaar in 180 kinderdagverblijven opgevangen. WIZO wordt beschouwd als de leidende organisatie in de opvoeding van jonge kinderen. Geavanceerde pedagogische programma’s en de allerbeste zorg dragen bij ​​aan de ontwikkeling van cognitieve en motorische vaardigheden. De eerste jaren van het leven van een kind zijn cruciaal voor de ontwikkeling.

In WIZO-kinderdagverblijven krijgen kinderen aanvullende programma’s zoals didactische spellen, voorlezen, ritmische dans, gymnastiek, poppentheater optredens, drama- en muziektherapie. Alle programma’s bevorderen gendergelijkheid en tolerantie.

Print Friendly, PDF & Email