Sponsorvoorstellen

WIZO-kinderdagverblijven

Ontwikkelingsachterstanden aanpakken
Personeel van het kinderdagverblijf wordt professioneel getraind om ontwikkelingsachterstanden van kinderen in de babygroep te herkennen. Het programma bestaat uit 40 trainingsuren, bijeenkomsten met ouders en wekelijkse interventies met kinderen.

Jaarlijkse kosten per kinderdagverblijf: €4500

Alfabetismeprogramma voor ouders en kinderen:
Voorlezen voor het slapen gaan versterkt de band tussen ouder en kind. Een jaar lang krijgen ouders en kinderen klassikaal leesles op basis van acht speciaal geselecteerde boeken.

Jaarlijkse kosten per kinderdagverblijf: €3500

Muziekles
Via muziekles komen kinderen in aanraking met een breed scala aan melodieën, verschillendem instrumenten en bekende Israëlische liedjes.

Jaarlijkse kosten per kinderdagverblijf: €2500

WIZ KIDS
Een uniek educatief programma dat dankzij de samenwerking van WIZO en Compedia Ltd. tot stand is gekomen. Peuters en kleuters uit achterstandgezinnen zitten samen met hun ouders achter de computer, waar zij met een speciaal ontwikkeld programma samen hun leerachterstand inhalen. Voor jongeren in jeugddorpen en WIZO Centers heeft WIZ KIDS programma’s ontwikkeld die hen leert omgaan met computers, creatief te denken en ze voorbereidt op het beroepsleven.

Jaarlijkse kosten per kinderdagverblijf: €10.000

WIZO-scholen en jeugddorpen

Psycho-didactisch testen
Deze zijn ontwikkeld om jongeren goed individueel te kunnen begeleiden en effectief onderwijs te kunnen bieden.

Kosten per test: €700

Holocaustreis naar Polen
Middelbare scholieren kunnen deelnemen aan een educatieve reis naar Polen om overblijfselen van concentratiekampen te bezoeken en te leren over het Joodse leven in Europa voor en tijdens de Holocaust. De helft wordt gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, de andere helft door WIZO.

Kosten per jongere: €600

Therapie voor tienermeisjes
Bedoeld voor meisjes die een groot risico lopen om voortijdig school te verlaten en in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Zij krijgen een kans om hun leven te veranderen door middel van creatieve groeps- en individuele therapieën.

Jaarlijkse kosten per groep (15-20 meisjes): €4.700

Bar/Bat Mitswa-programma’s

Israëlische jongeren die door hun thuissituatie niet in de gelegenheid zijn om een ​​Bar/Bat Mitswa te vieren worden hiervoor opgeleid en krijgen een gemeenschappelijk feest aangeboden zodat ze samen met familie en vrienden hun mijlpaal kunnen vieren. Een cadeau en een uitje naar Jeruzalem hoort daar ook bij.

Kosten per jongere: €700

Naschoolse huiswerkbegeleiding
Bedoeld voor Ethiopische basis- en middelbare scholieren. Zij volgen naschoolse studie- en recreatieprogramma’s en krijgen bijles in het jeugdcentrum Pardes Katz, gelegen in een achterstandswijk aan de rand van Tel Aviv.

Jaarlijkse kosten per groep (12-15 jongeren): €4000

Vrouwen

Pre- en postnatale lessen voor Ethiopische vrouwen
Deze vrouwen kunnen na deze lessen met kennis en vertrouwen aan hun moederschap beginnen. De vrouwen leren hoe ze goed voor hun baby’s en zichzelf kunnen zorgen.

Kosten per cursus (15-20 vrouwen): €3500

Beroepsopleiding
Vrouwen in blijf-van-m’n-lijf-opvanghuizen krijgen via workshops een beroepsopleiding, zodat zij financieel onafhankelijk zijn als ze het opvanghuis inruilen voor een zelfstandig bestaan. Ze leren ook hoe ze moeten solliciteren of een eigen bedrijf op kunnen starten.

Jaarlijkse kosten per groep (6 – 8 vrouwen): €8.500 

Psychodrama– traumatherapie
Vrouwen in blijf-van-m’n-lijf-opvanghuizen krijgen hulp bij het verwerken van ervaringen uit het verre en nabije verleden, waarvan sommige zeer traumatisch zijn. Gedurende de behandeling wordt een scala aan technieken gebruikt om te werken aan eigenwaarde, zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Jaarlijkse kosten per groep (6-8 vrouwen): €6.000

Kooktherapie
Werken met smaken en aroma’s die aansluiten op trauma’s uit het verleden maakt emotionele verwerking mogelijk. Het helpt vrouwen in de opvangcentra bij hun reintegrate in de maatschappij.

Jaarlijkse kosten per groep (6-8 vrouwen): €10.000

Moeder-kind therapeutisch tuinieren
Deze therapie is bedoeld voor vrouwen en hun kinderen in opvangcentra en helpt de communicatie tussen moeder en kind te verbeteren en om het vertrouwen in elkaar te herstellen.

Jaarlijkse kosten per groep (6-8 vrouwen): €6.000

Doe-het-zelf-kit

Vrouwen en hun kinderen die opvangcentra verlaten beginnen aan hun nieuwe leven en hebben huishoudelijke basisbenodigdheden nodig, zoals dekens, lakens, handdoeken, keukenapparatuur, voedingsmiddelen. enz.

Kosten per gezin: €1000

Ouderen

In het WIZO Bejaardenhuis in Tel Aviv wonen veel oud-werknemers en vrijwilligers van WIZO. Naast de reguliere afdeling is er een geriatrische afdeling voor de 36 bejaarden die extra zorg nodig hebben. De bibliotheek en recreatieruimte moet nodig worden gerenoveerd.

Kosten voor de vervanging van meubels, airconditioners, de vloerbedekking en het restaureren van de wandbekleding: €17.500

Samenleven

Olive Tree-programma

In het Afula Community Centre komen Joodse en Arabische vrouwen regelmatig bijeen. Zij volgen kunstlessen, educatieve excursies en bezoeken aan culturele bezienswaardigheden. Deze hechte groep heeft sociale bijeenkomsten met hun families en neemt deel aan een eindejaarsfeest om de door hun gemaakte kunstprojecten te exposeren.

Jaarlijkse kosten per groep: €7000

 

Renovatie Jessie Cohen Multifunctionele Kinderdagverblijf in Holon, gelegen in de stad Holon, net ten zuiden van Tel Aviv, waar een groot aantal Ethiopische families wonen. De 47 kinderen die naar de kinderopvang komen veelal uit een slechte leefomgeving omdat familie niet goed voor ze kan zorgen. 70% van de kinderen in dit centrum wordt door de welvaartsinstanties verwezen naar dit kinderdagverblijf.

Het kinderdagverblijf is nodig aan renovatie toe:

Buitenhekwerk: €11.000
Tegelvloeren hal en lokalen: €36.000
Schilderwerk binnen: €11.000
Buitenmuren:€ 43.000
Keuken: €4.500

Print Friendly, PDF & Email