Tentoonstelling in Rotterdam

Na een succesvolle expositie in het Atrium van het stadhuis in Den Haag reist de tentoonstelling ‘SAMEN-LEVEN vrouwen en hun olijfbomen’ nu door naar Rotterdam, waar de tentoonstelling geopend is door burgemeester Aboutaleb in aanwezigheid van de Israëlische ambassadeur Haim Divon. Van 16 december 2015 tot en met 17 januari 2016 staat de tentoonstelling ‘SAMEN-LEVEN’ vrouwen en hun olijfbomen’ in de Centrale Bibliotheek. Een tentoonstelling over vriendschap, loyaliteit en verdraagzaamheid tussen mensen van verschillende culturele en religieuze achtergronden.

De tentoonstelling omvat 35 unieke schilderijen, afkomstig van 35 Israëlische vrouwen met verschillende geloofsovertuigingen: joods, islamitisch, christelijk en circassisch. Door samen te gaan schilderen in het WIZO Community Center in Afula (Noord-Israël),  hebben deze vrouwen ervaren dat religie geen obstakel hoeft te zijn voor het sluiten van vriendschappen.
Ter gelegenheid van de opening zijn twee kunstenaressen, Guila Cohen en Asma Khalal uit Afula naar Rotterdam gekomen. Zij zijn in gesprek gegaan met zo’n 60  deelnemers (mensen met heel verschillende achtergronden) van het Taal café in de Bibliotheek. Aansluitend brachten zij een bezoek aan de tentoonstelling. Zij hebben ook hun vredesboodschap of droom opgeschreven en opgehangen in één van de olijfbomen bij de tentoonstelling.

Aan de tentoonstelling in Rotterdam zijn culturele activiteiten gekoppeld. Leerlingen van groep 7 en 8 van de Waalseschool hebben een ‘schaduwtentoonstelling’ gemaakt die in de Bibliotheek tentoongesteld wordt.

Ook is er speciaal voor deze tentoonstelling een gedicht gemaakt door stadsdichteres Hester Knibbe (foto hieronder). Na Rotterdam zal de tentoonstelling nog te zien zijn in Museum Sjoel Elburg.

foto website 1 foto website 2

 

Print Friendly, PDF & Email