Tentoonstelling SAMEN-LEVEN vrouwen en hun olijfbomen.

logo olijfboom
Vanaf november 2015 wordt op een aantal plaatsen in Nederland de bijzondere tentoonstelling ‘SAMEN-LEVEN vrouwen en hun olijfbomen’ geëxposeerd.

35 vrouwen, 35 schilderijen, 1 droom!
Een inspirerende boodschap van verdraagzaamheid en vriendschap ondanks culturele en religieuze verschillen. Een ontroerende uitdrukking van tolerantie.

Teken van verdraagzaamheid

Vriendschap, loyaliteit en verdraagzaamheid tussen mensen van heel verschillende culturele en religieuze achtergrond is mogelijk, ondanks alle obstakels die er zijn. Door samen te gaan schilderen in het project ‘Vrouwen en hun olijfbomen’ in het WIZO Community Center in Afula (Israël) hebben 35 Israëlische vrouwen van joodse, islamitische, christelijke en circassische achtergrond dat ervaren!

35 unieke schilderijen met als onderwerp de olijfboom zijn het resultaat en dragen deze inspirerende boodschap over. De schilderijen hebben hetzelfde onderwerp, maar zijn toch allemaal uniek. Gebaseerd op het persoonlijke verhaal van elke kunstenares en de interactie tussen de vrouwen in deze speciale kunstklas. In hun schilderijen legden zij hun diepste gevoelens en gedachten.

Dalya Notkin-Segal: “Ik geloof in het samenleven van volkeren, het is mogelijk en nodig. Daarom is dit project ook zo belangrijk.”

De tentoonstelling in Nederland

Op 22 november 2015 zal de tentoonstelling in het Hilton Hotel in Amsterdam te zien zijn tijdens de WIZO Food & Art Fair;
Van 24 november t/m 11 december 2015 is de tentoonstelling te zien in het Atrium van het stadhuis van Den Haag (de landelijke opening van de tentoonstelling zal hier verricht worden door burgemeester van Aartsen)
Van 16 december t/m 17 januari 2016 is de tentoonstelling te gast in de Centrale Bibliotheek Rotterdam (opening door burgemeester Aboutaleb)
Van 12 februari t/m 16 april 2016 is de tentoonstelling te zien in Museum Sjoel Elburg.

De directeur van het Community Centre in Afula en enkele van de kunstenaressen uit Israël zullen van 22 t/m 24 november in Nederland zijn en zijn beschikbaar voor een interview. Om de tentoonstelling heen worden er plaatselijk culturele programma’s georganiseerd. Op deze site zullen we daarvan op de hoogte houden.

Op verzoek is er voor groepen ook een rondleiding mogelijk. Daarvoor kunt u contact met ons opnemen: info@wizo.nl

Over WIZO

WIZO Nederland, organisator van deze tentoonstelling, is een wereldwijde a-politieke vrijwilligersorganisatie die maatschappelijke, educatieve en sociaal-culturele projecten in Israël heeft om zo kwetsbare groepen in de samenleving een beter leven te bieden, ongeacht hun achtergrond of geloofsovertuiging. Het project ‘Vrouwen en hun olijfbomen’ is één van hun projecten.

Print Friendly, PDF & Email