tentoonstelling in Elburg

KnipselsamenlevenWIZO Tentoonstelling ‘SAMEN –LEVEN vrouwen en hun olijfbomen’ van 12 februari tot 16 april 2016 in Museum Sjoel Elburg (Museum: Graaf Hendriksteeg 2)

35 vrouwen, 35 schilderijen, 1 droom!

Teken van verdraagzaamheid
Vriendschap, loyaliteit en verdraagzaamheid tussen mensen van heel verschillende culturele en religieuze achtergrond is mogelijk, ondanks alle obstakels die er zijn. Door samen te gaan schilderen in het project ‘Vrouwen en hun olijfbomen’ in het WIZO Community Center in Afula (Israël)  hebben 35 Israëlische vrouwen van joodse, islamitische, christelijke en circassische achtergrond dat ervaren!

35 unieke schilderijen met als onderwerp  de olijfboom zijn het resultaat en dragen deze inspirerende boodschap over. De schilderijen hebben  hetzelfde onderwerp, maar zijn toch allemaal uniek. Gebaseerd op het persoonlijke verhaal van elke kunstenares en de interactie tussen de vrouwen in deze speciale kunstklas. In hun schilderijen legden zij hun diepste gevoelens en gedachten.

Op donderdag 11 februari wordt de tentoonstelling geopend door mevrouw Josan Meijers, gedeputeerde bij de provincie Gelderland in aanwezigheid van burgemeester F.A. de Lange.  Zestien leerlingen van de Christelijke Basisschool Het Octaaf hebben een eigen olijfbomenschilderij gemaakt dat tijdens de opening onthuld zal worden.

Al eerder was de tentoonstelling te zien in Amsterdam, in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag en in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Bezoekers van de openbare ruimtes hebben in groten getale gebruik gemaakt van de gelegenheid om een boodschap met hun droom voor een betere samenleving achter te laten op een label die ze konden ophangen in een olijfboom. Het resultaat is een prachtige verzameling wensen van mensen van verschillende achtergrond. Lees meer

Op verzoek is voor groepen een rondleiding mogelijk in museum Elburg. Actuele informatie over de tentoonstelling vindt u op www.wizo.nl

 

Print Friendly, PDF & Email