WIZO ZOOM conferentie huiselijk geweld 7 juni 2020

Zondag 7 juni om 11:00 uur

In alle landen is een stijging van huiselijk geweld in coronatijd te zien, ook in Israël. Ora praat ons bij en over de acties die WIZO hierin neemt om vrouwen en kinderen te helpen. WIZO Zoom bijeenkomst door Ora Korazim. Voertaal is Engels. Download hier de CV van Ora.

Meedoen? Stuur een email naar belia.van.gelder@wizo.nl en je ontvangt de inloggegevens.

Safety-campagne
WIZO Nederland is bijzonder trots op haar zusterorganisatie in Israël! WIZO Israël anticipeerde snel op de nieuwe situatie en opende een paar weken geleden de National Emergency Women’s Shelter voor slachtoffers van ernstig huiselijk geweld. Het is een extra toevluchtsoord voor vrouwen en hun kinderen, waar zij de twee weken (verplichte) quarantaine kunnen doorbrengen voordat ze doorstromen naar een van de 14 reguliere opvangonderkomens. De shelter draait inmiddels op volle toeren: 12 vrouwen en 23 kinderen worden er nu opgevangen door 35 betrokken WIZO-vrijwilligers. De verschillen in afkomst van de vrouwen die WIZO Israël opvangt, zijn een afspiegeling van de diversiteit binnen de Israëlische samenleving: kolonisten uit Kiryat Arba en Samaria, een Arabische vrouw uit Lod, een (christelijke) Canadese vrouw, een nieuwe immigrant uit de voormalige Sovjet-Unie getrouwd met een Arabische man, enzovoort. Er wordt hier geen onderscheid gemaakt tussen de vrouwen, zij lijden allemaal onder de gruwelen van huiselijk geweld.

WIZO heeft financiële hulp nodig voor deze speciale shelter en wij vragen hier dan ook om jullie steun. Alleen met donaties kan deze kwetsbare groep vrouwen en kinderen goed geholpen worden.
Namens WIZO Nederland alvast ontzettend bedankt!

KLIK HIER VOOR UW DONATIE €

Print Friendly, PDF & Email